Muut hoidot

Hengitystä avaava ja aktivoiva hieronta     //      AJARA kasvo- ja päähieronta 


Hengitystä avaavassa ja aktivoivassa hoidossa käytetään erilaisia hierontaotteita sekä venytyksiä. Klassisen hieronnan avulla pyritään saamaan rintakehä elastiseksi, jotta hengittäminen olisi helpompaa. Hoitoalueeseen kuuluu myös kaulan ja pään alue, koska siellä sijaitsevat purenta- ja apuhengityslihakset.

Hengityksen tehtävä on tuoda happea elimistöön ja poistaa aineenvaihdunnan tuloksena syntynyttä hiilidioksidia. Yksi hengittämisen/hapen monista tehtävistä on pitää elimistömme puhtaana kuona-aineista.

Hengitystekniikalla on suuri merkitys ilman/hapen saannin kannalta.
Liian vähän ilmaa -> liian vähän happea -> tukkoiset lihakset.
Tukkoiset lihakset -> vajaammat liikeradat -> paha olo.
Paha olo -> väsymys -> ahdistus.AJARA kasvo- ja päähieronta

HEMMOTTELUA!

AJARA- ayurvedinen kasvo-ja päähieronnassa hoito tehdään hoitopöydällä selinmakuulla. Aluksi hierotaan niskan alue ja pää napakoin liikkein, ilman öljyä. Sen jälkeen hartiat, olkavarret, niska ja kasvot käsitellään öljyllä energiapisteitä hoitamalla sekä kohottavilla, rentouttavilla ja uudistavilla hierontaliikkeillä. Hoito on erittäin rentouttava, kasvolihaksia elvyttävä ja koko kehoa energisoiva. Käytän hoidossa hajusteetonta, steriiliä hoitoöljyä.

Hoitoa ei voi tehdä seuraavissa tapauksissa: kuume, ihoinfektiot, erikoisherkkä tai rikkinäinen iho, tuoreet arvet, haavat, vilustuminen, tarttuvat taudit, märkärupi, influenssa, auringonpolttama iho, raskaana ollessa 3 ensimmäistä kuukautta.

Bambuhieronta

Bambuhieronta eri tekniikoita hyväksikäyttävä kokonaisvaltainen ja tehokas hieronta. Eripituisilla ja -kokoisilla miellyttävän tuntuisilla bambukepeillä tehtävä hieronta on hyvin rentouttava ja erittäin tehokas hoito. Bambukeppien avulla saadaan lihaskireyden poistava kosketuspinta mm. selän, niskan, hartioiden, käsien ja jalkojen alueilla. Myös kasvot käsitellään kevyesti bambutikuilla.

Bambuhierontaa voidaan tehdä kevyemmin ns. hemmotteluhoitona, voimakkaammalla käsittelyllä rentoutetaan tehokkaasti urheilun rasittamia lihaksia. Bambuhieronta tasapainottaa myofaskiaalista verkkoa ja parantaa lihasten ja kudosten tasapainoa. Tätä kautta parannetaan myös ryhtiä. Bambukepeillä ja paineen avulla hieronta edistää lymfakiertoa ja aktivoi verenkiertoa. Pitkäkestoinen ja merkittävä stressiä poistava vaikutus. Bambuhieronta antaa yleisen rentoutuneen ja hyvän olon tunteen. 

Brain Relief-hoito

Suomessa kehitetty Brain Relief –hoito on yhdistelmä vuosituhantisia aasialaisia ja suomalaisia kosketus- ja energiahoitotekniikoita ja uusia oivalluksia. Hoito tarjoaa rasittuneille aivoille keitaan keskellä pitkäaikaista, katkeamatonta stressiä ja mahdollisuuden hetken hengähtämiseen.

Brain Relief –hoito parantaa hapensaantia ja aktivoi hermoratoja erityisesti päässä ja ääreisraajoissa. Keskeisimpänä tavoitteena on kuitenkin syvä rentoutuminen. Hoito kohdistuu päähän, kasvoihin, hartian ja niskan seutuun, käsiin ja jalkoihin. Hoito-otteisiin kuuluvat painallukset, venytykset sekä pyörittävät, hankaavat, pöyhivät ja rapsuttavat otteet, joista monet ovat erityisen hitaita ja lempeitä.

Hoito kestää 45 minuuttia, hoitokertaan varataan 60 minuuttia. Kolme hoitokertaa noin kuukauden sisällä on todettu tuovan jo pysyviä hoitovaikutuksia asiakkaille, jotka kärsivät kroonisista vaivoista ja joilla ensimmäinen hoito helpotti niitä. Brain Relief -hoidon jälkeen on saavutettu myös esiintymisjännityksen vähentymistä, levottomien jalkojen oireiden lieventymistä ja ajatusten selkeytymistä. Brain Relief -hoidon tulokset ovat hyvin yksilöllisiä ja samallakin henkilöllä kulloisestakin elämäntilanteesta riippuvaisia. Syvä rentoutuminen hoidon aikana on kuitenkin yhteistä kaikille hoidettaville.

DETOX-jalkakylpy

Detox jalkakylpy lisää verenkiertoa erityisesti jalkapohjien ja alaraajojen alueella. Hoito vilkastuttaa myös nestekiertoa, mikä vähentää turvotusta ja tehostaa aineenvaihduntaa. Mikäli otat kylpyjä sarjahoitoina (3-5krt) esim. viikon välein tulet huomaamaan positiivisia vaikutuksia mm. parantunut unen laatu, ihon kirkastuminen, aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen tasapainottuminen sekä virkistynyt olo. Muita positiivisia vaikutuksia: auttaa puhdistumaan bakteereista, sienistä, hiivasta ja haitallisista viruksista, nopeuttaa toipumista loukkaantumisista ja sairauksista, lisää energiaa ja vähentää stressiä, parantaa immuunijärjestelmää jne.

Asiakaskokemusten mukaan DETOX-jalkakylpy on erittäin toimiva yhdistettynä hermoratahierontaan ja kalevalaiseen jäsenkorjaukseen. Mikäs sen rentouttavampaa kuin ensin parin tunnin koko kehon hoito ja sen päälle vielä puolen tunnin jalkakylpy. Molemmissa hoitomuodoissahan kuona-aineiden poistuminen tehostuu ja DETOX-jalkakylpy antaa kuona-aineille kyytiä miellyttävällä tavalla. 

DETOX-jalkakylpyä ei voida tehdä seuraavissa tapauksissa: epilepsia, tahdistin, kehossa on metallia (keinonivelet), raskaus, imetys, alle 15 vuotiaat.

Ravintoainemittaus

Ravintoainemittaus on sähkömagneettiseen resonanssiin perustuva mittauslaite, jolla voidaan kerätä tietoa kehon terveydentilasta. Mittauksessa pidetään kämmenellä anturia, joka mittaa elimistön lähettämää värähtelytaajuutta ja vertaa saatuja tuloksia vertailuarvoihin. Laite mittaa juuri tämänhetkistä elimistön tilaa solutasolla. Itse mittaustilanne kestää reilun minuutin ja on täysin kivuton. Mittausta ei voida tehdä henkilöille joilla on tahdistin tai metallia kehossa (keinonivelet).

Voimme tehdä tarpeesi mukaan joko suppean (20-30min) tai laajan (45-60min) mittauksen. Suppeassa mittauksessa käymme läpi vitamiinien, kivennäis-ja hivenaineiden sekä ruuansulatuksen . Laajemmassa versiossa mitataan kaikki ko. laitteen tarjoamat osa-alueet mm. sydän- ja verisuonet, aivot ja keskushermosto, luusto, ruuansulatus, kivennäis- ja hivenaineet, vitamiinit, koentsyymit, aminohapot, raskasmetallit, haitalliset aineet, iho, immuunijärjestelmä. Käymme yhdessä läpi mittaustulokset, saat sähköpostiisi mittausraportin.

Saatujen asiakaskokemusten perusteella ravintoainemittaus on auttanut löytämään ne täsmäruoka-aineet ja täsmälisäravinteet joita itse kunkin keho on eniten tarvinnut. Seurantamittaustulosten(2-6kk:n välein) mukaan voi jo usein osan ravintolisistä jättää pois ja keskittyä saamaan tarvittavat ravinteet ihan vaan ruuasta.
 

Koirahieronta (oppilastyönä) 
Opiskelen eläintenhoidon ammattitutkintoa, koirahierojan osaamisalaa Taitotalossa. Opinnot alkoivat syksyllä 2020 ja päättyvät tammikuussa 2022. Tällä hetkellä teen koirahierontaa oppilastyönä.


Miksi koirien lihaksistosta kannattaisi pitää huolta? Koirilla on nykypäivänä paljon erilaisia tuki- ja liikuntaelinvaivoja sekä -sairauksia. Nämä saattavat aiheuttaa muutoksia koiran liikkumiseen, ne myös kuormittavat koiran lihaksistoa enemmän kuin ennen. Lihashuoltoa tarvitsevat niin ns. kotikoirat kuin aktiiviset harrastus/työkoiratkin. Ihmisen tehtävänä on huolehtia, että koiralla on hyvät fyysiset edellytykset suoriutua ihmisen vaatimista tehtävistä ja huolehtia etteivät harrastusten vaatimukset vahingoita koiraa. Tämän vuoksi koira tarvitsee myös lihashuoltoa joko säännöllisesti tai silloin tällöin. 

Seuraa koiraasi arjessa ja mikäli havaitset joitakin alla luetelluista lihaskireyden ja/tai -kivun aiheuttamista merkeistä, varaa koirallesi aika tarpeen mukaan eläinlääkärille, eläinfysioterapeutille tai koirahierojalle.

Tyypillisimmät merkit: venyttelyn lopettaminen tai koira venyttelee jatkuvasti, koiran askelpituus lyhenee, koira on jäykkä levon tai rasituksen jälkeen, koira on haluton liikkumaan tai se väsyy helposti lenkillä tai kilpailu/harrastesuorituksessa, koira hakee ponnistuspaikkaa hypätessään esim. esteen yli, autoon tai sohvalle, koira alkaa ärhennellä, koira vaihtaa toistuvasti asentoa, koiran maahan menot ja istumiset hidastuvat, koira on hermostuneempi ja haluttomampi tekemään yhteistyötä, koira seisoo takajalat allaan-alaselkä köyryssä, koira nuolee tai puree toistuvasti ranteitaan, polviaan tai alaselkäänsä, koira ei nosta enää häntäänsä ylös tai heiluttaa sitä vain toisella puolella, koiran selkä värähtää kosketuksesta tai se vilkuilee säpsähtäen taakseen, koiran suoritustaso/ajat kilpailuissa laskee, koira ei pure enää kunnolla kiinni hihaan, patukkaan tai räsyyn.