KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS

Koko kehon mobilisointihoito

NIKSAUTUKSIA JA NAKSAUTUKSIA?

Yleisin pelko kalevalaista jäsenkorjausta kohtaan on pelko hoitajan tekemistä niksautuksista ja naksautuksista. Pelko on täysin turhaa. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen moni ihmettelee hoidon lempeyttä ja sen kokonaisvaltaista vaikutusta.

Jokainen keho hoidetaan sen vaatimalla tavalla. Vaikka vaivat/kiputilat vaikuttaisivat eri asiakkailla täysin samanlaisilta, hoito tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon myös asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, loukkaantumiset, leikkaukset sekä naisilla raskaudet/synnytykset. Hoitoaika on 1,5-2 tuntia. Ensimmäisellä kerralla hoidon kesto on 2 tuntia. Muutaman hoitokerran jälkeen voimme siirtyä 1,5 tunnin ylläpitohoitoihin. Alussa hoitokerrat 2-3 viikon välein, myöhemmin 1-3 kk:n välein.

UUTTA! Voit myös halutessasi varata ajan jäsenkorjauksen näytehoitoon, kesto 60 min. Näytehoito on tarkoitettu hoitomuotoon tutustumiseen eikä sillä vielä saavuteta samoja hoitovaikutuksia kuin 1,5- 2 tunnin kestoisella koko kehon käsittelyllä.

Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia. Sitä voidaan verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Mitä tapahtuu jos nukut viikon muutaman tunnin unilla, syöt roskaruokaa ja luovut säännöllisestä liikunnasta?

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha, kansanparannukseen pohjautuva hoitomuoto. Hoito on kivutonta ja sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja. Nykyaikaisempi ja hoitoa kuvaavampi nimitys kalevalaiselle jäsenkorjaukselle on kehon mobilisointihoito.

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, keho tavallaan jatkaa hoitoa vielä muutaman päivän joskus jopa 1-2 viikon ajan. Suositeltavaa on että muutaman päivän ajan vältetään esim. saunomista, salikäyntejä, jumppaamista, pitkiä venyttelyjä, juoksulenkkejä, kantamista, kiertoliikkeitä. Ja tämänkin jälkeen esim. liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta.

Akuuteissa tulehdustiloissa ei hoideta, varattuja aikoja mieluummin siirretään kuin että hoidolla laukaisisimme esim pienen flunssanpoikasen valloilleen. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa voimmeko tehdä sinulle jäsenkorjauksen.

Kansanlääkintäseura