JÄSENKORJAUS

Koko kehon mobilisointihoito

NIKSAUTUKSIA JA NAKSAUTUKSIA?

Yleisin pelko jäsenkorjausta kohtaan on pelko hoitajan tekemistä niksautuksista ja naksautuksista. Minun luokseni voit tulla rauhallisin mielin, kalevalainen jäsenkorjaushoito on lempeää koko kehon mobilisointihoitoa johon niksautukset, rusauttelut eikä naksauttelut kuulu. 

Jokainen keho hoidetaan sen vaatimalla tavalla. Vaikka vaivat/kiputilat vaikuttaisivat eri asiakkailla täysin samanlaisilta, hoito tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon myös asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, loukkaantumiset, leikkaukset sekä naisilla raskaudet/synnytykset. Jokaisella hoitajalla on oma käsialansa. Minä hyödynnän hoidoissa muiden hoitomuotojen koulutuksista saamaani tietoutta.

Hoitoaika on 90-120 min. Mikäli vaivat ovat olleet sinulle jo pidempään tai vaivoja/sairauksia on useampia, suosittelen varaamaan ensimmäiselle kerralle pidemmän käyntikerran, joko 120 min tai 135 min.  Useimmille yksi hoitokerta ei vielä välttämättä riitä joten suosittelenkin varaamaan 2-3 hoitokertaa 2-3 viikon välein, tämän ns. aloitusjakson jälkeen useimmille sopiva ylläpitohoitoväli on 1-3 kk. Käytän tarpeen mukaan jäsenkorjaushoidon yhteydessä myös esim. kuivakuppausta, akupunktioneuloja, laserhoitoa, purentalihashierontaa jne. Nämä eivät kuulu itse jäsenkorjaukseen vaan ovat lisäpalveluita.  Näistä keskustellaan ja sovitaan jokaisen asiakkaan kanssa erikseen. 

Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia. Sitä voidaan verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Mitä tapahtuu jos nukut viikon muutaman tunnin unilla, syöt roskaruokaa ja luovut säännöllisestä liikunnasta? Varmasti alat pian huomaamaan väsymystä, tukkoisuutta, kipuja, kankeutta. Sama pätee hoitojen säännöllisyyteen. Hoitojen jälkeen olosi on taas vetreämpi ja tunnet olosi pirteämmäksi.  Jaksat taas harrastaa ja työkin sujuu paremmin. Tämä on se hetki jolloin säännöllisiä hoitoja ei saa unohtaa. Vaikka kehossasi tuntuisi olevan kaikki kunnossa, hoida ja helli sitä. Säännöllisesti. Jokaisessa kehossa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Tunnista heikkoutesi ja vahvuutesi. Huolehdi heikkouksistasi hoidattamalla kehoasi säännöllisesti. 

Kalevalainen jäsenkorjaushoito on kivutonta ja sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja. Nykyaikaisempi ja hoitoa kuvaavampi nimitys jäsenkorjaukselle on kehon mobilisointihoito. Olen käynyt Kansanlääkintäseuran koulutuksen, valmistuin 05/2017. Olen eronnut seurasta 02/2021 jonka vuoksi yhteystietojani ei enää löydy heidän sivuiltaan. Minulle on tärkeää kehittää itseäni ja osaamistani. Seuraan aktiivisesti alan koulutustarjontaa ja osallistun eri tahojen järjestämiin laadukkaisiin koulutuksiin. 

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, keho jatkaa tehtyä hoitoa vielä muutaman päivän joskus jopa 1-2 viikon ajan. Suositeltavaa on että muutaman päivän ajan vältetään esim. saunomista, salikäyntejä, jumppaamista, pitkiä venyttelyjä, juoksulenkkejä, kantamista, kiertoliikkeitä yms. Tämän jälkeen esim. liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta.

Akuuteissa tulehdustiloissa ei hoideta, varattuja aikoja mieluummin siirretään kuin että hoidolla laukaisisimme esim pienen flunssanpoikasen valloilleen. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa voimmeko tehdä sinulle jäsenkorjauskäsittelyä.