KALEVALAINEN JÄSENKORJAUS

Koko kehon mobilisointihoito

NIKSAUTUKSIA JA NAKSAUTUKSIA?

Yleisin pelko kalevalaista jäsenkorjausta kohtaan on pelko hoitajan tekemistä niksautuksista ja naksautuksista. Pelko on täysin turhaa. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen moni ihmettelee hoidon lempeyttä ja sen kokonaisvaltaista vaikutusta.

Jokainen keho hoidetaan sen vaatimalla tavalla. Vaikka vaivat/kiputilat vaikuttaisivat eri asiakkailla täysin samanlaisilta, hoito tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon myös asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, loukkaantumiset, leikkaukset sekä naisilla raskaudet/synnytykset. Hoitoaika on 90-110 min. Mikäli vaivat ovat olleet sinulle jo pidempään tai vaivoja/sairauksia on useampia, suosittelen varaamaan esimmäiselle kerralle pidemmän käyntikerran 2 h 15 min.  Useimmille yksi hoitokerta ei vielä välttämättä riitä joten suosittelenkin varaamaan 2-3 hoitokertaa 2-3 viikon välein, tämän ns. aloitusjakson jälkeen useimmille sopiva ylläpitohoitoväli on 1-3 kk. 

Voit myös halutessasi varata ajan jäsenkorjauksen näytehoitoon, kesto 60 min. Näytehoito on tarkoitettu hoitomuotoon tutustumiseen eikä sillä vielä saavuteta samoja hoitovaikutuksia kuin 90 -110 min kestoisella koko kehon käsittelyllä.

Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia. Sitä voidaan verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Mitä tapahtuu jos nukut viikon muutaman tunnin unilla, syöt roskaruokaa ja luovut säännöllisestä liikunnasta? Varmasti alat pian huomaamaan väsymystä, tukkoisuutta, kipuja, kankeutta. Sama pätee hoitojen säännöllisyyteen. Hoitojen jälkeen olosi on taas vetreämpi ja tunnet olosi pirteämmäksi.  Jaksat taas harrastaa ja työkin sujuu paremmin. Tämä on se hetki jolloin säännöllisiä hoitoja ei saa unohtaa. Vaikka kehossasi tuntuisi olevan kaikki kunnossa, hoida ja helli sitä. Säännöllisesti.. Jokaisessa kehossa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Tunnista heikkoutesi ja vahvuutesi. Huolehdi heikkouksistasi hoidattamalla kehoasi säännöllisesti. 

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha, kansanparannukseen pohjautuva hoitomuoto. Hoito on kivutonta ja sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja. Nykyaikaisempi ja hoitoa kuvaavampi nimitys kalevalaiselle jäsenkorjaukselle on kehon mobilisointihoito.

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, keho jatkaa tehtyä hoitoa vielä muutaman päivän joskus jopa 1-2 viikon ajan. Suositeltavaa on että muutaman päivän ajan vältetään esim. saunomista, salikäyntejä, jumppaamista, pitkiä venyttelyjä, juoksulenkkejä, kantamista, kiertoliikkeitä. Ja tämänkin jälkeen esim. liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta.

Akuuteissa tulehdustiloissa ei hoideta, varattuja aikoja mieluummin siirretään kuin että hoidolla laukaisisimme esim pienen flunssanpoikasen valloilleen. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa voimmeko tehdä sinulle jäsenkorjauksen.

Kansanlääkintäseura