JÄSENKORJAUS / MOBILISOINTI

Koko kehon mobilisointia - Lempeää kehon vetreytystä 

Käsittely tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, harrastukset, kehon kuormittuminen, loukkaantumiset, leikkaukset jne, sekä naisilla raskaudet/synnytykset. Jokaisella hoitajalla on oma käsialansa. Minun tekemä hoito ei orjallisesti noudata kalevalaisen jäsenkorjaushoidon oppimateriaaleja vaan hyödynnän myös muista koulutuksista saamaani tietoutta ja oppiamiani tekniikoita. Lähtökohtana itselläni on saada asiakkaalle mahdollisimman nopea ja pitkäaikainen apu. Tämän vuoksi käytän tarpeen mukaan ja asiakkaan niin halutessa käsittelyssä myös esim. kuivakuppausta, akupunktioneuloja, laserhoitoa, purentalihashierontaa jne. 

Hoitoajaksi suosittelen varaamaan 90-120 min. Nettiajanvarauksessa on myös 60 min hoitoaika jossa käsitellään vain osa kehosta ja on tarkoitettu akuutteihin vaivoihin. Mikäli vaivat ovat olleet sinulle jo pidempään tai vaivoja/sairauksia on useampia, suosittelen varaamaan ensimmäiselle kerralle pidemmän käyntikerran, joko 120 min tai 135 min.  Useimmille yksi hoitokerta ei vielä välttämättä riitä joten suosittelenkin varaamaan 2-3 hoitokertaa 2-3 viikon välein, tämän ns. aloitusjakson jälkeen useimmille sopiva ylläpitohoitoväli on 1-3 kk.  Hoitoväli on kuitenkin yksilöllinen riippuen asiakkaan iästä, sairauksista, lääkityksistä, kuormituksista, liikunnasta, kehotuntemuksesta, kehohuollosta jne. 

Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia. Sitä voidaan verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Mitä tapahtuu jos nukut viikon muutaman tunnin unilla, syöt roskaruokaa ja luovut säännöllisestä liikunnasta? Alat pian huomaamaan väsymystä, tukkoisuutta, kipuja, kankeutta. Sama pätee hoitojen säännöllisyyteen. Hoitojen jälkeen olosi on taas vetreämpi ja tunnet olosi pirteämmäksi.  Jaksat taas harrastaa ja työkin sujuu paremmin. Tämä on se hetki jolloin säännöllisiä hoitoja ei saa unohtaa. Vaikka kehossasi tuntuisi olevan kaikki kunnossa, hoida ja helli sitä. Säännöllisesti. Jokaisessa kehossa on omat heikkoutensa ja vahvuutensa. Tunnista heikkoutesi ja vahvuutesi. Huolehdi heikkouksistasi hoidattamalla kehoasi säännöllisesti. 

Jäsenkorjaus/Mobilisointi on kivutonta ja sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja. Olen käynyt Kansanlääkintäseuran koulutuksen, valmistuin kalevalaiseksi jäsenkorjaajaksi 05/2017. Olen eronnut seurasta 02/2021 jonka vuoksi yhteystietojani ei enää löydy heidän sivuiltaan. Minulle on tärkeää kehittää itseäni ja osaamistani. Seuraan aktiivisesti alan koulutustarjontaa ja osallistun eri tahojen järjestämiin laadukkaisiin koulutuksiin.  

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, keho jatkaa tehtyä hoitoa vielä muutaman päivän joskus jopa 1-2 viikon ajan. Suositeltavaa on että muutaman päivän ajan vältetään esim. saunomista, salikäyntejä, jumppaamista, pitkiä venyttelyjä, juoksulenkkejä, kantamista, kiertoliikkeitä yms. Tämän jälkeen esim. liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta.

Akuuteissa tulehdustiloissa ei hoideta, varattuja aikoja mieluummin siirretään kuin että hoidolla laukaisisimme esim pienen flunssanpoikasen valloilleen. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa olisiko tämä hoitomuoto sinulle sopiva.