kALEVALAINEN JÄSENKORJAUS

Koko kehon mobilisointihoito


NIKSAUTUKSIA JA NAKSAUTUKSIA?
LOITSUJA JA NOKINAAMOJA? 

Yleisin pelko kalevalaista jäsenkorjausta kohtaan on pelko hoitajan tekemistä niksautuksista ja naksautuksista. Pelko on täysin turhaa. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen moni ihmettelee hoidon lempeyttä ja sen kokonaisvaltaista vaikutusta. Kalevala on hieno eepos mutta sen loitsuja ei hoitaja esitä eikä hoitotapahtumaan sisälly muutakaan mystiikkaa.  

Jokainen keho hoidetaan sen vaatimalla tavalla. Vaikka vaivat/kiputilat vaikuttaisivat eri asiakkailla täysin samanlaisilta, hoito tehdään yksilöllisesti ottaen huomioon myös asiakkaan ikä, sairaudet, lääkitykset, loukkaantumiset, leikkaukset sekä naisilla raskaudet/synnytykset. Hoitoaika on 1,5-2 tuntia. Ensimmäisellä kerralla hoidon kesto on 2 tuntia. Muutaman hoitokerran jälkeen voimme siirtyä 1,5 tunnin ylläpitohoitoihin. Alussa hoitokerrat 2-3 viikon välein, myöhemmin 1-3 kk:n välein. Kaikissa kehohoidoissa säännöllisyys on valttia. Sitä voidaan verrata unen, ravinnon ja liikunnan säännöllisyyden tärkeyteen. Mitä tapahtuu jos nukut viikon muutaman tunnin unilla, syöt roskaruokaa ja luovut säännöllisestä liikunnasta? 

Kalevalainen jäsenkorjaus on vanha, kansanparannukseen pohjautuva hoitomuoto.  Hoito on kivutonta ja sen tavoitteena on parantaa nivelten, lihasten ja sidekudosten liikkuvuutta, aktivoida kehon nestekiertoa, vapauttaa hermoston pinnetiloja ja tasapainottaa kehon virheasentoja. Nykyaikaisempi ja hoitoa kuvaavampi nimitys kalevalaiselle jäsenkorjaukselle on kehon mobilisointihoito. 

Hoidon jälkeen kannattaa levätä, keho tavallaan jatkaa hoitoa vielä muutaman päivän joskus jopa 1-2 viikon ajan. Suositeltavaa on että muutaman päivän ajan vältetään esim. saunomista, salikäyntejä, jumppaamista, pitkiä venyttelyjä, juoksulenkkejä, kantamista, kiertoliikkeitä. Ja tämänkin jälkeen esim. liikuntasuoritteet aloitetaan kevyemmin, kehoa kuulostellen. Näin maltilla edeten kehosi saa parhaimman hyödyn tehdystä hoidosta. 

Akuuteissa tulehdustiloissa ei hoideta, varattuja aikoja mieluummin siirretään kuin että hoidolla laukaisisimme esim pienen flunssanpoikasen valloilleen. Soita ja jätä viesti mikäli haluat tarkistaa voimmeko tehdä sinulle jäsenkorjauksen. 
 

 

Sopisiko jäsenkorjaus sinulle? Olisiko siitä apua vaivoihisi?

Jätä yhteystietosi mikäli olet kiinnostunut kuulemaan kalevalaisesta jäsenkorjauksesta. Otan sinuun yhteyttä joko sähköpostitse tai puhelimitse. 

Ajanvaraukset vaivattomasti nettiajanvarauksesta Varaa aika-painikkeen kautta.